sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kasvintunnistusta, osa II

Naapurin Sirkka vaikuttui tästä internetin tehosta skopolian kohdalla niin kovasti, että antoi meille uuden ongelman ratkottavaksi! ;)

Tällä kertaa kyseessä on huonekasvi, jota on yritetty tunnistaa kukkakaupoissakin. Itse olen näissä viherkasviasioissa aivan onneton. Kultaköynnöksen tunnistan ja siihen se sitten melkein jääkin... Auttakaa, jos voitte! 


Kasvi on nopeakasvuinen viherkasvi, joka ei kuki ollenkaan.


Lehdet päältä päin katsottuna


Lehtien alapuoli on kuparisen kirjavaLehtihangoissa on väkäsmäiset, erittäin terävät piikit.


Tästä voisi jo luvata ylläripalkinnon jos vain kasville nimi löytyy! :)


5 kommenttia:

 1. Posliinikukka minullekin tuli ensisilmäyksellä mieleen, mutta tuo alapinnan punainen väri ja piikit?? Ei ainakaan minun posliinikukassani ole sellaisia ominaisuuksia.

  VastaaPoista
 2. Ei ole posliinikukka, lehdet ja kasvutapa on kyllä ihan vastaavat, mutta tosiaan ne piikit ovat tässä kasvissa varsin ärhäkät.

  VastaaPoista
 3. Mulle okaista ja lehden muodosta tulee ensimmäisenä mieleen ihmeköynnös eli Bougainvillea tai sitten joku sitruspuu. Jos siis lehdet ovat ohuet, veikkaan ihmeköynnöstä, jos taas paksummat arvelisin jotain sitrusta...

  VastaaPoista
 4. Moi! Ei ole ainakaan Bougainvillea ja sitrustakin epäilen, sillä kasvi ei kuki eikä oikein näyttänyt osuvalta kun sitruksia googlailin. Taitaa jäädä arvoitukseksi tämä. :)

  VastaaPoista