perjantai 20. kesäkuuta 2014

Keskellä kesää

Pienenä juhannuksen huippuhetkiä oli saunalimsat, jotka käytiin valitsemassa kyläkaupasta. Maalaistaloissa keskikesän juhlaan valmistaudutaan siivoamalla ulkona ja sisällä ja juhannus tuo mukavan katkon aherrukseen. Täytyy myöntää, että täällä ei ole nyt ihan priimakunnossa pihamaa ole ja ovenpieluskoivutkin jäi hakematta, mutta mukavaahan tätä juhannuksen aikaa on viettää silti. 

Meidän perheen juhannusperinteeksi on muodostunut pyörälenkki. Osa etsii simpukoita, osa ihailee piennarkukkia. Tänään nähtiin myös lokinpoikasia ja peura! Hyvä ettei saatu lokinläjäystä niskaan, sen verran raivokkaasti emo huusi kun poikasia aika kaukaa tiirattiin. Peurasta (tai taitaa nykyään olla metsäkauris oikea lajinimi...) ei kuvaa ehtinyt ottaa. Sen jälkeen kun olin bongannut otuksen korvat ruismaasta, huomasi se myös meidät ja paineli horisonttiin. :)

Ihanaista viikonvaihdetta, missä sitä kukin viettääkin! Me tehdään nyt superhelppo herkku marengista, jätskistä, marjoista ja kermavaahdosta. Otan kuvan jos ehdin! ;)

4 kommenttia: