maanantai 14. heinäkuuta 2014

Kotipellon gourmet-herkku

Nam! Parin-kolmen viikon ajan ollaan nautiskeltu oman maan perunoista. Ensimmäisenä satoikään ehti Carrera, jota mainostettiinkin nopeaksi. Vauhdilla on hintansa, lajike oli aika vetinen ja mauton ja kokeilu jäi tähän kertaan. Superherkku Siikli sen sijaan pitää mitä lupaa! Koko perhe tykkää sen mausta ja keskimmäisestä on vuosien mittaan kehittynyt melkoinen pottukulinaristi. Hän ruukaa varmistella pöydässä "onhan tää siiklii?!" ja sen jälkeen nautiskelee valtavia kasoja perunoita. 

Tomaatit alkavat kypsyä ja salaattia tulee taas tuttuun tapaan varsin runsaasti. Ai näitä kesän nautintoja!

6 kommenttia:

 1. Oi mitä ihanuutta - oman maan pottuja =) Tuolla perunan koostumuksella on hurja merkitys, en yhtään ihmettele keskimmäisen valintaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Pitäisi keväällä pitää järki päässä siemenostoksilla. Ei ne nopeat maistu oikein millekään.

   Poista
 2. Olen samaa mieltä Jorin kanssa...Lajikkeella on yllättävän paljon merkitystä. Uudet perunat on mansikoiden lisäksi kesän paras herkku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusilla perunoilla ja oman kanan munilla elelee mukavasti. ;)

   Poista
 3. Oi siellä jo noin isoja pottuja! Meillä ei vielä edes kuki vaikka Red Duke of York helottaakin kauniin punaisin varsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nuo Siiklitkään kuki, mutta kokoa löytyy. Kukkiiko Siikli muuten ollenkaan..? Jotain kivoja erikoisuuksia sain Katilta ^^ messuilta, ne kukkivat kyllä, mutta kasvattelen niistä uunipottuja kun muistelen niiden olleen jotain myöhäistä sorttia. :)

   Poista