tiistai 8. huhtikuuta 2014

Mikä fiilis?

Helsingin messukeikka tuli tehtyä. Tuomisina iso pussillinen siemeniä ja hiukan hämmentynyt olo. Ystäväni kanssa odotimme suuria: ideoita ja inspiraatiota, mutta lopputulos oli jotain muuta. Halli oli tungettu täyteen ruokamyyntiä, kalusteita ja kaikkea, mitä vähänkään voit kuvitella puutarhaan etäisesti liittyvän. Voi plääh. Ehkä odotukset olivat liian korkealla, tai sitten ei vaan älytty kaikkia mahdollisuuksia? ;)


Kivaa reissussa oli vierailu Kotipuutarhan osastolla (miten hieno ruukutuspöytä!) ja tietysti vapaapäivä kotihommeleista. Ja yltiöpositiivisuuten taipuvainen ihminen kun olen, en tästä lannistu, vaan aion käydä vielä toisetkin messut tänä keväänä. :D Turussa on Puutarhan Kevät-messut kuun lopussa, ja sieltä pitäisi puuttua lakumyyjät kokonaan. Sinne siis!


Se, että tapahtumia järjestetään, lehtiä julkaistaan ja kirjoja kirjoitetaan, on onnistuessaan tärkeää. Tavallinen tallaaja hakee elämyksiä ja kokemuksia tavalliseen elämäänsä, jotain, josta saada puhtia tekemiseen. Muistelimme matkalla, että kymmenisen vuotta sitten puutarhamessuilla oli enemmän tarjottavaa. Ollaanko niin vanhoja, että muistot ovat kullanneet mielen, en tiedä. ;) Minä jäin kuitenkin kaipaamaan puutarharetkien jälkeistä intoa painella puutarhaan hommiin, uutta kipinää omaan tekemiseen. 


Pinterestin maailma on onneksi loputtomia elämyksiä tarjoava taivas! Kanatarhan sivuilla on inspiraatiota esimerkiksi hyötytarhaan ja rakenteiden tekemiseen, käykäähän kurkkimassa. 

Loppuun totean, ettei mene pelkäksi valitukseksi tämä, että paras mieli tulee kun alkaa tehdä. Pihalle, talikko, harava ja lapio asemiin ja hommiin mars! :)

Kaikki kuvat Pinterestistä.


10 kommenttia:

 1. Nytkin aurinko paistaa niin ihanasti, että laitampa pian tämä koneen kiinni ja painun pihalle;) Mukavaa viikon jatkoa kanatarhaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos samoin sinne! :) Koneen imu on välillä kamala, oikea elämä on kumminkin ihan jossakin muualla. Pitäisi notkua tässä paaaaljon vähemmän! ;)

   Poista
 2. Kiitos messulipuista, jotka sain arvontavoittona! Toisen käytin itse ja toisen osalta laitoin hyvän kiertämään: annoin nimittäin vapaalipun poislähtiessäni messuovista sisään tulleelle rouvalle, jolla ei ollut valmiiksi lippua. Hän yllättyi kovasti, hymyili ja halasi. Se oli hieno päätös messupäivälle! Kuvasatoa Helsingin messuilta voit halutessasi käydä kurkkaamassa neljästä postauksesta:
  http://mielenlumoa.blogspot.fi/2014/04/hortensioiden-hurmaa.html
  http://mielenlumoa.blogspot.fi/2014/04/garden-party.html
  http://mielenlumoa.blogspot.fi/2014/04/mallipihat.html
  http://mielenlumoa.blogspot.fi/2014/04/kuvatykitysta-oma-piha-messuilta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Tämä juttu lämmitti mieltä! Ja nyt jatkan notkumista ja kurvaan suoraan blogiisi! :D

   Poista
 3. Katson vain muutaman blogin vielä, ja sitten kirmaan pihalle kun aurinko vielä paistaa ihanasti;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) toivottavasti ehdit ulos! Ja onneksi tänäänkin on aurinkoista. :)

   Poista
 4. Kyllä messuille messulakut kuuluuu. Sen muun ruokaosaston voisi kyllä jättää vähemmälle. Oli ihanaa nähdä! Mä olen Turussa töissä la ja su. Tule taas moikkaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olikin! Hauska saada viesteille (iloiset) kasvot! :) Tulossa ollaan sunnuntaina! ;)

   Poista
 5. Olipa ilhaduttavaa lukea vähän kriittisempi messupostauksesi, itselleni jäi hyvin samanlainen fiilis, enkä saanut aikaiseksi minkäänlaista postausta. Hesan messuiltakin on blogeissa näkynyt ihan kivoja kuvia, aivan kuin olisin ollut eri messuilla ;) Jotenkin nuo tunnelmallisemmat jutut ei tulleet niin hyvin esiin, tai sitten vika oli katsojassa... Kenties odotukseni olivat turhan korkealla kun olin nähnyt upeita kuvia Tukholman messuilta. Jotenkin näissä suomalaisissa messuissa on niin sellainen pakkomyynnin tuntu, esille on pistetty pääsääntöisesti vain myytävät tavarat ilman sen kummempaa tunnetta ja tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS! :) Tiedätkös, olen käynyt muutamassa blogissa ja lukenut messuylistyksiä miettien mikä minun havaintokyvyssäni on vikana kun koin ne Helsingin messut ihan eri tavalla! :D Ihanaa, etten ole ainut negatiivari! Suurin toivein ensi viikonloppuna Turkuun, jospa siellä olisi sellaista kunnon puutarhatunnelmaa. ;)

   Poista