torstai 10. huhtikuuta 2014

Tomaatit ruukussa

Tää on nyt yhtä tomaattia tämä (blogi-)elämä! :)

Ruukutin eilen  viimeiset taimet, ja otin kuvia siinä samalla. Siirsin taimilaatikot jo viime viikon puolella vanhan navetanpäädyn taimikoppiini. Meni taas kerran hermot sisällä venyviin röntteihin. Tuolla joutuu nyt pitämään patteria päällä, mutta lämpötilan saa säädettyä aika helposti vajaaseen 20 asteeseen, jolloin taimet tukevoituvat ja vahvistuvat paremmin. Sähkönkulutus on siis aika pientä.Tee se itse-vinkki lapsiperheille: kun muksut ovat kasvaneet liian suuriksi kylpyammeeseen, on siinä altaassa hyvä kastella multaa! Laitan ennen kylvöjä ja ruukutusta multaa tekeytymään ammeeseen, eli lorotan mullan päälle hullumaisesti lämmintä vettä. Muutaman tunnin päästä vesi on imeytynyt ja multa on sellaista sopivaista istutuksiin.
Laitan ruukutetut taimet vanhoihin muovidynoihin (saa esim. ravintoloista kun nätisti pyytelee.. :) ), ja kastelen niitä tuonne kaukaloon, en ikinä juurelle. Näin taimet alkavat tehdä vahvaa juuristoa alaspäin. Alussa saa kastella reilusti, koska juuristo on hentoista ja vasta kasvun alussa. Vesi saisi mieluusti olla aika lämmintä, tulee muuten shokkihoitoa raukoille. ;)

Ilmakuva sekasotkusta

Lajikkeita tuossa kaaoksessa on kymmenkunta. Mukana myös muutama munakoiso, mustasilmäsusanna ja eri sortteja basilikaa. Nyt jatkan lapio olalla aitan taakse, vattumaan teko on hyvällä mallilla. Aurinkoa ja iloa! :)6 kommenttia:

 1. Minä olen vannoutunut dyno fani. Ne on niin käteviä hajakylvöön ja ruukkujen alle. Helppo pestä, käteviä säilyttää (kun menevät sisäkkäin) ja kestäviä. Sekä ilmaisia, kun nätisti pyytää :O)
  Iloa puutarhatöihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomaisia myös kanan ruokakaukaloina! :D Samoin sinne! :)

   Poista
 2. Ensivisiitillä blogissasi :) Samanlaiset kasvatusmeiningit käynnissä täälläkin päin.
  Minäkin suosin altakastelua taimille:etenkin pikkutaimille oikein hyvä tapa kastella.
  Tervetuloa visiitille minun blogiini : http://viher-jakasityopiiperrysta.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Minullakin on ruukutusta luvassa vapaapäivien aikaan. Tomaattia ja chiliä ainakin, ehkä uskallan koskea myös miniatyyripikkuisiin lobelian taimiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskoja pääsiäispyhiä, ihanat puutarhakelit tulossa! :)

   Poista