lauantai 26. huhtikuuta 2014

Oman maan marjat

Joskus aikaisemmin mietiskelin täällä, mitä kaikkea keväällä pihassa täytyisi puuhailla. Kuten hiljaa mielessäni arvelin, ei ne suunnitelmat toteutuneet ihan sillä viisiin kuin niistä kirjoitin, mutta vadelmia on nyt ainakin istutettu lisää kuten aie oli! :) Olen muutenkin laitellut palstoja vadelmarivien lähellä ja aitan takana olen kaivellut ja suoristellut penkkejä. Harmillisesti ennen-kuvat ovat siellä rikkinäisessä koneessa! Sain nimittäin päähäni tonkia vanhat mansikkarivit kokonaan ylös, ja istutin niiden tilalle lisää vattuja. Nyt on kaikki Maurin Makeat kauniisti vierekkäisissä riveissä, yhteensä noin 40 puskaa. Mansikoille teen uudet rivit talon päähän, sinne alueelle, minkä piti saada levätä vuoden. Meriselityksiä tästä käänteestä sitten tulevaisuudessa. :D

Sain tokaluokkalaisen apuriksi vadelmanistutukseen. Alli toimi kalkitsijana ja roiski samaan kauppaa kauhallisen kalkkia myös vanhemmille vattupuskille. Minä kaivoin istutuskuopan, kauhaisin pohjalle lapiollisen hyvin maatunutta kompostia ja Alli nakkasi sekaan kalkkia. Lopuksi katekankaat ja kastelut ja hyvä tuli! :)

Nopea ja tehokas apuri!


Voimaa kompostista!Alli otti minustakin kuvia ja kun niitä kuvanoton jälkeen katseltiin totesin olevani kovin huolestuneen näköinen. Tyttö sanoi, että "tommoselta sää aina näytät!" Hahaa! En kestä, itse näen itseni iloisena ja aurinkoisena, mutta oikeasti kuljen naama rusinana! :D Mulla on kuulemma myös aina tuo sama paita. Totuus satuttaa, ai jai! :D :DKaikki seuralaiset eivät ole yhtä valmiita hommiin...Saisikos tästä nyt jotain ideaa mitä on tehty? Kuvassa oikealle jää uusi kasvihuone. Polut kuorrutin ylijääneellä hirsihöylän lastulla jota lapioitiin traktorikärryllinen talvella hevosten kuivikkeeksi naapurista. Sitä riitti hyvin koko alueen poluille. Nyt on hiukan sellainen pururatamainen fiilinki tuolla astellessa, mutta eiköhän siihen silmä totu kun alkaa ympärillä vihertää. Edessä on pensasmustikkaa, siitä sitten viisi riviä eteenpäin vadelmaa ja aitan takana hommelit jatkuu N-Y-T----nyt! :)

2 kommenttia:

  1. No huh, työn sankaruutta! Hienolta näyttää. Ja teillä on siellä jo t-paitakeli ja pensaat ihan vihreinä. Täällä viitosvyöhykkeellä vasta heilutellaan haravaa, mutta perässä tullaan. Ei tosin noin mittaviin hyötyviljelmiin. Pitääkin muistaa ostaa kalkkia, kiitos Allin.

    VastaaPoista
  2. Vieläkö pääsee hiihtämään? Osallistuin tänään yhteen juoksutapahtumaan jossa hurjimmat veteli shortseissa ja topilla. Itse hikoilin t-paidalla ja pitkillä lahkeilla. :)

    VastaaPoista