keskiviikko 29. elokuuta 2012

Ole perhosen ystävä.


Ja istuta nauhus tai pari! 

Siitäkin huolimatta, että ne ovat keltaisia, meistä monen ei-ihan-lempiväriä, niin perhosille juuri väri on merkki ateriasta. Muita houkutuksia ovat ainakin kasvin muoto, esimerksi päivänhatuilla terälehdet roikkuvat hiukan alaspäin ja kukka oikein houkuttelee hyönteisiä laskeutumaan. Perhoset huomaavat kasvit paremmin, kun ne on istutettu ryhmiin. 
 


Enemmän tietoa löytyy Riku Cajanderin mainiosta kirjasta Puutarhan parhaat perhoskasvit, Maahenki 2008.

Näiden kuvien lataaminen kesti ikuisuuden. Onko vika bloggerissa vaiko koneenrakkineessa, siinä kysymys.


4 kommenttia:

 1. Upeat kuvat ! Se on jännä miten perhoset kiehtovat niin lapsia kuin aikuisia, ja tuottavat paljon iloa : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Perhonen on kyllä jännä otus, niitä katselee ihan ilokseen. :) Ja monelle tulee yllätyksenä miten pienillä toimilla voi auttaa perhosia ja muita medenkerääjiä, nykyään kun luontaiset elinympäristöt ovat kaventuneet.

   Poista
 2. Mä olen myös lisännyt pikkuhiljaa perhoskasveja ja kummasti on perhosten ja pölyttäjien määrä lisääntynyt. Olen muutenkin pyrkinyt lisäämään risukasoja ja luontaisia paikkoja ötököille. Olisi hyvä ettei pihat olisi ihan niin kliinisiä. Ja kun se ei tosiaan vaadi ihan hirveitä, että kaikki viihtyvät pihalla. Niin, ja kiva blogi muuten =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :) Ja tervetuloa lukijaksi!
   Mä kasaan myös reuna-alueille risuja ja kasoja. Ja lantalasta löytyi kesällä sarvikuonokkaita, kun hepojen karsinoita alettiin kuivittaa purulla. Oli aika kiva bongata niitä muksujen kanssa ja huomata, miten pienet asiat vaikuttaa luonnossa noin paljon. :) Niitä kun ei turvekasoissa ole ollut.

   Poista