keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Kaupan sallaattia.


Kauppareissut pitenevät, kun vihannestiskin ohi ei enää voi kurvata suoraan ruisleipien kimppuun. Viimeiset perunat syötiin viikonloppuna, salaatit on muutamaa uusintakylvötupsua lukuunottamatta ylikasvaneita tai kanojen syöminkien jäljeltä ripsureunaisia jäänteitä. Tomaatit ja kurkut ovat vielä omia. Pavut alkavat olla alamaissa, viimeiset tillintupsut nappasin takan päälle kuivumaan. 
Syksyn edetessä alkavat vanhat, tutut ruokapulmat. Mitä uutta jauhelihasta? Tähän asti ruuan saa nopsasti pöytään kun on munia, perunaa ja vihanneksia pihan perällä. Kuopus eläisi pavuilla ja minä kesäkurpitsa-fetapaistoksella joka maustetaan itse tehdyllä yrttiöljyllä.  
Sipulit puhdistuivat lapsityövoiman avulla. Huomatkaa talkoolaisen upea kerrospukeutuminen, ihan itte stailattu! :D Valkosipulia on puoli paperikassillista odottamassa lokakuun istutusta. Kelta-, puna- ja salottisipulia tuli melko surkeasti, joulun tietämille selvitään varmaan omilla. 

Onneksi on meillä on täällä ihana ruokapiiri, josta saa tilata säkkikaupalla juureksia, pottuja ja sipulia paikkakunnan viljelijöiltä, se on melkein kuin omasta maasta söisi! :)


2 kommenttia:

  1. On ihanaa, kun saa syötäväkseen omaa tuotantoa ja kun se loppuu, on lähellä luotettavia hyviä toimittajia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Parempia, kun eivät tee tukkukiertuetta ennen ruokapöytää. :)

      Poista