keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kotona!


Muumit halattu. Väskin kallioseinä valloitettu. Helsinki nähty. Ja nyt mää pysyn kotona. Kauan! 

Hyvä se on välillä muualla käydä, mutta pohjimmiltani olen kotoisiin kaavoihin kangistunut, periferiaelämää rakastava maalaismölli. Kuinka kivaa on taas tehdä ruokaa, pestä pyykkiä ja touhuta muuta arkista. Ja katsokaas, matkalta hankin jo vuosia himoitsemani digijärkkärin, jonka linssin läpi kaikki näyttää jotenkin kirkkaammalta ja paremmalta! :D Harmillisesti kuvien lataaminen kesti ikuisuuden, toivottavasti sivut latautuvat edelleen inhimillisessä ajassa. Ainiin, ja tämä vempele, joka kaunistaa nurkat, on Nikon D3100. Mii laiks, lot!





Uuden kasvihuoneen palstat ovat ihan hillittömät, väriä ja räiskettä piisaa. Unikko on nousemassa suosikkien joukkoon, nämä penkin päädyt on kylvetty Korpikankaan myymillä valmiilla siemensekoituksilla. Niillä on kivat nimet, tyyliin Peggy Sue ja Maggie May, suorastaan pakko onnistua. ;) Olen käyttänyt niitä ennenkin, ja joka vuosi osa kylväytyy itsestään, joten vanhoja alueita ei tarvitse kylvää uudestaan. Käytän näitä jossain kulmauksissa ja polkujen varsilla, siellä missä ei viitsi kasvattaa mitään järkevää, mutta usein ohi kulkiessaan näkee jotain kaunista. Ja lapset poimivat näiltä mininiityiltä kimppuja huoneisiinsa. Lovely. ;D







Vadelmat alkavat kypsyä. Mansikoita tulee reilusti, sen verran kuin viisihenkinen perhe päivässä hiukan tunkemalla jaksaa syödä. Yhdelle ihmiselle liikaa, sekin on kokeiltu. ;) Pakkasmarjat haemme viljelijöiltä, ja nythän pitää suoriutua vadelmatilan kautta pensasmustikoille. Vinkkinä Sastamala-Huittinen-Loimaa alueella asustaville: vattuja ja mustikoita näiltä mainioilta viljelijöiltä. :)


4 kommenttia:

  1. Juu, yritin parhaani - en jaksanut yksin syödä :-D

    VastaaPoista
  2. Terve,

    Kyllä näin maaliskuisena päivänä näitä kuvia katsellessa huokaisee syvään.
    Olisipa jo kesä.... No oli asiaakin. Saanko laittaa blogiimme linkin sivuistasi? T: www.lampola.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi moi! Pakkanen paukkuu vaan, kaipa se kevät tulee kohta rytinällä. (näin itselleni uskottelen..:D)
      Kiitos, saa toki linkittää! :)

      Poista