tiistai 3. heinäkuuta 2012

Ihan hengästyttää.Retki Myllyhermannin unelmapuutarhaan tehty. Yritän yhä sulatella kaikkea näkemääni, paikka oli uskomattoman ihana! Kuvia oli muistikortilla 130 ja niitä kun tässä selasin, niin tajusin, että hyötytarha- ja olopiha on postattava erikseen. Yksittäinkin ne paisuvat varmasti yli äyräiden...Kiitos vielä isäntäväelle sekä Satakunnan Puutarhaseuralle retken järjestämisestä! Mieheni, jonka houkuttelin mukaan motskarireissun varjolla, oli vähintään yhtä vaikuttunut kuin minäkin, ja suunnitteli jo kovasti uudistuksia pihaan. Halleluja! 


Tässä kuvia pihapiiristä. Postaan sen upean yrttitarhan lähipäivinä.


Pihaan kuljetaan ruusutarhan läpi. Isäntä kertoi pihassa kasvavan reilu 80 ruusulajiketta. Koko pihassa kasvaa melkein 400 eri kasvilajia. Huh hei! :)
Portteja, kaarevia muotoja...Ja kaikki tehty reilun kymmenen vuoden aikana fiiliksen mukaan, kun asiaa emännältä utelin.Ihastuttavia yksityiskohtia, kiveyksiä ja patsaita löytyi joka puolelta pihaa. Ilahduin erityisesti tuosta kissankäpäläniitystä, jossa kiviset sienet ja peltivaris töröttävät uljaasti maiseman koristeena. :) Hyvä esimerkki luonnonkasvien käytöstä rakennetussa pihassa.

Kun meillä tavallisilla tarhaajilla pihan reuna-alueet ovat ehkä...hmmm...hieman työn alla, täällä oli nähty vaivaa myös siellä. Puron rantamille oli istutettu pensaita ja metsän- ja kosteikon lajeja.

Kaarimajoja ja köynnösportteja oli pihapiirissä useita. Tärkeitä istumapaikkoja unohtamatta! Toivottavasti isäntäväki ehtii edes joskus istahtaa ihailemaan luomaansa kauneutta. :)Vapaasti leviäviä lajeja oli ympäri pihaa. Reunuspäivänkakkaraa, akileijoja, sormustinkukkia, kelloja. Sopii hienosti englantilaistyyliseen puutarhaan. 
Miten siistit polut ja reunukset! Ja hauska kasvi, laukkaneilikka. Sellaista seuraavaksi omaan pihaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti