keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Jalava. Ja sit ihan vähän kaikkee muuta.


Näin muutama vuosi sitten jossakin puistossa u p e a n kynäjalavan, ja siitä jäi mieleen, että omaan pihaankin olisi hieno kasvattaa niin komea puu. Nyt sen sitten hankin, vuorijalavan tosin, mutta eipä täällä olla niin nuukia. Kun sille paikkaa pihassa tuumailin, tuli sellainen fiilis, että se tarvitsee kaverin.

Suuntasin metsään, ja kaivoin sieltä pihlajan. Tein puille istutuskuopat, ja ajattelin hetken, että sitten kun tuo parkkipaikka tuosta kesällä laatoitetaan, niin teen ympärille kukkamaan.

Kunnes sain puut kuoppiin, otin lapion, ja jatkoin kaivamista.Sitten käänsin katseeni pihaan päin, jossa on maailman rumin pyhä kolminaisuus: valotolppa, ponin syömä vaahtera ja vesijohdon joku-mikä-lie-ärsyttävä huoltoputkenpää. Tuon valotolpan siirtoa on jahkailtu viitisen vuotta, ja kun se siinä edelleen uljaasti töröttää, päätin noudattaa ihanan Innon Markon ohjetta: mitä et voi peittää, korosta reippaasti. 

Ja taas lapio lauloi. Joku viisas ihminen voisi kertoa, mitä tälle vaahteralle pitäisi tehdä. It used to be pretty-sitten tuli poni ja söi siitä latvan. Haaroo vähän heikosti...

Mutta nyt se on aika kiva. Istutin lampun viereen pensasruusun, joka kukkii pitkään ja on hiukan roikkuva (lappu on...jossain), pionin, helminukkajäkkärää ja pinkkiä päivänliljaa. Istututukset täydentyvät vielä omista penkeistä.

Mies tuli pellolta parahiksi kun oli nurmikot ympäri ja totesi lakonisesti: "hei, olen xx, lapioholisti." Vastasin iloisesti "hei!". :D2 kommenttia:

 1. Jep, selkeesti paikka mitä pitää korostaa :)
  Itse tekisin jotain tällaista:
  1. vaahteralle reilu hoitoleikkaus (tyvestä poikki)
  2. lyhtypylväs + jokuputki peitetään matalakasvuisilla puistoruusuilla + niiden alle istutetaan muutama clematis esim. integrifolia tai recta.
  Kun alue on pieni less is more, tehdään selkeä näyttävä ja peittävä

  -j-

  VastaaPoista
 2. Apua, kokonaan poikki?? Ei raaski, ei ei eiiiii...
  Unohdin sanoa, että upea lamppu peittyy pian kultahumalan alle, musta se on aika kiva kasvi. Voisin Porin tuliaisena hankkia kärhön kaveriksi...;D

  VastaaPoista