keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Rohkeasti taimivaihtoiltoja pitämään.


Terveisiä järjestyksessään toisista kotipaikkakuntani Marttojen taimivaihtoillasta!
(Ja miehelleni tiedoksi - siellä ei edelleenkään heilutella kaulimia tapaamisen aluksi.)
Juuri hauskempaa ja hyödyllisempää kokoontumisen aihetta en nyt keksi, kannustan vaan kaikkia järjestämään omat perennailtamat! Toukokuussa, kun kaikki alkaa kasvaa, ja kaikilla on hirveä into kaivella pihaa, on hyvä aika.

Mitä tarvitaan? Muutama innostunut ihminen sanaa levittämään, toimitilat (meillä kirjaston piha, jotkut pitävät pienellä porukalla omassa pihassa, toiset laittavat pystyyn ihan markkinat torille), niitä taimien vaihtajia, sanomalehteä pakkaamiseen, veitsi jakamiseen, jonkun joka pakkaa. Hyvä kirja on paikallaan, kun yhdessä mietitään mikä on se röntti, joka retkottaa pöydällä. Joillakin on joukossaan asiantuntija, joka näkee pienestä lehdestä, että tämähän on harvinainen kanta paikallista pionia, ja siitä sitten porukalla taistellaan. Ja jos kukaan ei ole tunnistamisessa haka, aina hauskempaa. Sitten kuvaillaan käsiä heilutellen miten korkeaksi ja leveäksi oma tuominen kasvaa. Siitä sitten jakopaloja kavereille kassiin.

Erityisen hyvin kauppansa tekevät mausteyrttien jakotaimet. Kuunliljoja meni tänä vuonna kaikille, viime vuonna niitä ei huolinut kukaan. Miten ensi vuonna, sen näemme taas toukokuussa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti