perjantai 30. maaliskuuta 2012

Iso koppi ja pikku koppi.

Kasvihuone, tuo ihmisen unelma! :)Vanhempi kasvihuone on kooltaan kuusi neliötä, ja sijaitsee talon eteläpäädyssä. Pari vuotta sen kanssa harjoitellessa halusin lisää tilaa ja pellon puolelle laajennetulle kasvimaalle laitettiin kymmenen neliön kennolevykoppero. Kauneudellaan nämä muovikopit eivät hurmaa, mutta kun rahaa ei ole niin ei auta valittaa. :D Ja kennolevyhän on todella hyvä käytössä, se kerää lämpöä paremmin kuin muovi tai lasi. Joskus sitten vanhana ja rikkaana voisi hankkia keskemmälle pihaa sellaisen ihanan puurunkoisen lasihuoneen. Ehkä mieskin on siihen mennessä unohtanut kokoamisen tuskat..?

Tänä vuonna pikkukoppiin tulee kolme kurkkua ja 6-8 tomaattia. Alle kylvän huhtikuussa salaattia ja sen syrjäyttää sitten kesämmällä basilika. Viime kesänä kokeilin ananaskirsikkaa, mutta se kävi loppukesästä hermoille kasvaessaan holtittomasti joka suuntaan vaikka rankaisin sitä melko kovalla kädellä. Munakoisoa on kokeiltu, samoin paprikaa, mutta nyt on sellainen fiilis, että tomaattia ja kurkkua omasta maasta ja erikoisuudet sitten torilta. Isompaan huoneeseen mahtuu parikymmentä tomaattia ja alle basilikat sinnekin.
Kasvihuoneiden ympärillä on kasvimaat, pienemmän vieressä yrttejä ja noin puolen aarin kokoinen kasvimaa ja isomman lähettyvillä lisää kasvimaata, parsaa, vattuja, mansikoita, marjapensaita ja pensasmustikoita. Ja pari omppupuuta. Yritän roiskia kesäkukkia kasvustojen lomaan, ihailen tavattomasti ranskalaisten potager-tyyliä. Tänä kesänä suunnittelen kylväväni enemmän kukkia kuin ennen, kun vaan muistaisi laittaa penkkien päihin muutaman huiskaisun kukkia, niin olisipa se kaunista elokuussa katsella!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti