keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Ja sitten päässä kuului kilahdus.

Viime vuonna kaivelin keskelle pihaa pienen kukkamaan susiruman lampputolpan ympärille. Heti sen valmistumisen perään ajattelin, että joskus teen siitä isomman, koska se ei oikein sopinut paikkaansa, mutta toisaalta täytti nyt tehtävänsä kun sain köynnöstä se jeevelin tolpan ympärille ja hiukan kukkasia vaahteran juureen. No, eilen, ihan tyhjästä päähän iski ajatus: nyt tai ei koskaan! Mies töissä, maa märkää, sää viileä. Kaikki tähdet kohdillaan siis.

Tällainen se oli

Otin lapion, reunustusvempeleen, luotilangan (upea, paalinaruista koottu kyhäelmä) ja rajailin suuremman penkin pienen jatkeeksi. Se jäi omasta mielestäni edelleen liian pieneksi, mutta 9v pikkumies kielsi kaivamasta lisää. Keneen lie tullut? :D

Päätin laiskuuksissani toimia nyt toisin kuin yleensä, ja tehdä kohopenkin nurmikon päälle. Kaivoin siis vain kukkamaan ympäryksen lapiolla ja lopulle osalle levitin paksun kerroksen sanomalehteä ja siihen päälle hevosenlantaa. Lopuksi multakerros niskaan ja laiskan ämmän kukkamaa oli valmis. Mies saapui hiukan ennen kun sain homman kuntoon. Lohduttelin epäuskoista ihmisparkaa sanomalla, että vaimon voisi löytää makuukammarista vieraan ukon kanssa. Sen sijaan se kaivelee yksinään salaisesti nurmikkoja ympäri. 

Tarinalla on ankea loppu. Multakerros jäi aivan liian ohueksi, ja sitä multaa pitää ostaa ja levittää lisää. Oisvaanpitänykaivaanurmikkoylös. Pensaiden ja puun paikat kaivoin nurmikkoon, ne on helppo istuttaa, mutta perennoille tarvitaan lisää maata.

Ja tämmöinen siitä tuli

Tänään kun aloitin istutuspuuhat kiitin hiljaisesti poikaa. Tämäkin ala vaatii kamalan määrän taimia, onneksi en tehnyt suurempaa. Käväisin aamulla ihanalla Karimaan puutarhalla Kokemäellä, ja ostin rusokirsikan, papulan ruusun, Karimaan oman pionin ja jokusen muun perennan. Enää puuttuu loput. ;)


4 kommenttia:

 1. Kyllä tuli siisti lopputulos ja penkki parani todella paljon.

  VastaaPoista
 2. Tykkään itsekin, nyt kun aamulla silmät ristissä sitä ikkunasta tiirailen. Pitää alkaa kaivella muista penkeistä taimia, vaikka pieniäkin, ei tuota määrää kukkaro kestä ostella. :) Jotain uutuuksia, jotain vanhaa, ja sitten ensi viikolla ihmetellään miltä näyttää istutettuna.

  VastaaPoista
 3. :) Meillä on miehellä varmasti vahvat sympatiat mieheäsi kohtaan. Meillä tuo melkein juoksee karkuun, kun minä aloitan: "kuule, mä olen miettinyt..."..
  Todella kivan näköisen penkin sait aikaiseksi. Itsekin rakensin samalla tekniikalla tänä vuonna penkin. Siitä ei vielä kuvia ole, olen ajatellut että sitä vajaata meininkiä vielä kehtaa ihmisille näytellä.. :)
  Oikein hyvää loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii...miehet vertaistuen tarpeessa. ;D Kiitos samoin mukavaa loppuviikkoa! Nyt on hyvä ilma istutella kaljuja kukkamaita. :)

   Poista