keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Mitä saisi olla?

Uusin Kotipuutarha evästi siementilaajia pitämään kiirettä, jos tahtoo saada haluamansa siemenet. Ja voi kehveli, nythän ON jo helmikuu! 


Onneksi on maalaisella netti ja sen siemenkaupat! Exotic Garden on vakikauppani, sieltä kun saa ikisuosikkiani Tomatoberry-lajiketta. Syy tähän ihastukseen on maun lisäksi kiinteä olomuoto ja vahva kuori. Jos lajikekuvauksessa lukee "ohutkuorinen" hyppään saman tien eteenpäin. Vaikka muistini on lyhyt ja valikoiva, loppukesällä halkeilevia tomaattimassoja en unohda. Lajikevalinnalla on olosuhteiden säätelyn lisäksi merkitystä tässä ongelmassa.

Naps-naps-napsuttelin ostokoriin Tomatoberryn lisäksi tutun Shirleyn, joka on tavallisen tomaatin kokoinen möllykkä. Se värittyy kohtuu tasaisesti, maistuu leivällä ja on sellainen ihan kiva perustomaatti. Suuria pihvitomaatteja himoitsen, mutta joko taidot tai olosuhteet eivät riitä niiden kasvatukseen. Pitäisi olla isommat kasvihuoneet tai sitten viheriäisempi peukolo, jätän ne herkut taitavammille tarhureille ja kasvatan sen sijaan helppoja kirsikkatomaatteja. Ostoslistalle tuli lajikkeet Principe Borghese (mainostetaan herkullisena kuivattuna, aaaah!) Sungold, Cherrola, Gold Nugget ja Sweetbaby. Siemenarkusta löytynee vielä edellisten vuosienkin aarteita. Maaliskuun puolen välin paikkeilla sitten esikoisen kanssa kylvöpuuhiin. Sitä ennen suksi luistaa, talven lapselle lumi toi mielentilahelpotuksen! :D  

4 kommenttia:

 1. Mulla lähti lapasesta siementen kanssa tänä vuonna. Tilasin jo joulukuussa Virosta Seemnemaailmasta kaikenlaisia mitä hauskempia tomaatteja, mitkä ulkonäön, mitkä nimen perusteella. Ja tilasin vähän muutakin sieltä... saa nähdä mihin saan taas mitään mahtumaan. Minä kun en asu maalla, niin kaupungissa on parveke täynnä tomaatteja ja mökillä on pieni kasvihuone sitten. Tilaamieni siementen lisäksi mulla on keittiössä odottamassa viime kesänä talteen otetut siemenet, monenlaista löytyy niistäkin, kuten Money Makeria, Red Cherryä, Tom Rediä, Black Russiania, Tiny Timia, Tigerellaa jne.... Miksei näiden kanssa voi ottaa sillain hillityksi? Miksi on pakko kahmia kaikkea niin paljon, ettei mihinkään mahdu edes ne tomaatit....

  VastaaPoista
 2. Eläkkeellä ei oo rahhaa, mutta onpahan avattujen tomaattisiemenpussien hullumainen kokoelma! :D

  VastaaPoista
 3. Mulla oli ennen työkaverina innokas tomaatinkasvattaja, hän jaksoi myös vouhkata "tomatoberryn" puolesta, joten täytyy sen olla hyvä lajike! =) Kissojen ja koirien kanssa etsittiin siemeniä ja lopulta ExoticGardenilta löytyi. Tosi kiva blogi liityin lukijaksi!

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla, kiitos ja tervetuloa! :)

  VastaaPoista