lauantai 25. toukokuuta 2013

Kylvöjä ja vaihtareita

Tapahtumarikas viikko puutarhan puolella. Marttojen kanssa vaihdeltiin taas taimia ja kotiin lähti vaihtareina kullero, rönsytiarellaa, toistaiseksi tunnistamaton nauhus ja jokin kevätkukkija. :) Uusiin koteihin meiltä pääsi after eight-minttua, oreganoa, kallionauhusta ja tähtiputken siementaimia. Kesken kiivaimman taimivaihdon tajusimme, että osalla on lehtokotiloita riesanaan, ja alettiin suorittaa uusjakoa saastuneiden ja vielä moisten niljakkeiden ulottumattomissa olevien kesken. Muistakaahan muutkin taimitoreja pitävät, että tuholaiset vaanivat munien muodossa taimipaakuissa.

Kovasti olen koittanut kylvää palstoille ja vielä esikasvatukseenkin sortteja.  Viikko sitten kylvetyt pavut hojottavat kauheaa pituutta lokerikossaan, mietin nyt ottaako riski ja laittaa ne maahan vai antaa niiden kasvaa ja kasvaa ja kasvaa...Ehkä laitan osan maahan ja pelaan harsojen kanssa jos pakkasta sattuu tulemaan. Tomaatit ovat virkistyneet kasvihuoneen hevosenlantamultaseoksessa, pidän öisin patteria päällä ettei tule lapsille vilu.Kun päässä surisee liian monta asiaa, auttaa kierros kameran kanssa. 
Räps räps, halpaa terapiaa. 
:D


Tänään kylvetään lasten palstat. Keräsin epämääräisen kasan kaikenlaisia jämäsiemenpusseja, saapa nähdä mitä herrasväki tänä vuonna viljelee. :)


2 kommenttia:

  1. Kylläpäs näyttää jo niin kesäiseltä. Komeita taimia sinulla on. Mitä tuo after eight minttu oikein on ? Kuulostaa hauskalta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihanan vihreää ja vehreää, tykkään! :) Se on ihan juuri sitä itseään jolla maustetaan ne after eight-suklaat!:p Mahtava tuoksu, joskus jostain taimimyymälästä heräteostona hankittu. Varma hitti taimivaihdoissa nykyään. ;)

      Poista