maanantai 15. huhtikuuta 2013

Ulkomaaneläviä

Sen lisäksi, että saatan olla hiukan turhan höveli puutarhalehtien suhteen, pullistelee kirjahylly alan teoksia. Viimeisin hankintani, oikea aarre, on Monty Donin Gardening at Longmeadow-jättiläinen. Olen vasta johdannossa, mutta sen perustella kirja on yhtä mahtava kuin Monty tv-ruudussakin. Kuulkaas tätä:

"Then I had my big break. On the famously chaotic day of the Grand National in 1993 - April 3rd - I went to a local tree sale with a proposed budjet of £200 intending to buy some good-sized yew plants for a hedge. I came back five hours later having spent £1300 on 1400 trees and hedging plants."

Sattuuhan näitä! :D

Sade oli pilannut päivän, ajanut suurimman osan kansasta pubeihin ja jäljelle jääneet olivat saaneet taimia pilkkahintaan. Monty oli soittanut pankinjohtajalle saadakseen shekille katetta. Tämä reissu pohjasi puutarhan rakenteet; upeat pensasaidat ja puut.Kirjassa kerrotaan kotipuutarhan, Longmeadown, menosta kuukausi kuukaudelta huikean reilun 300 sivun verran. Tämän lukemiseen voi mennä useampi kasvukausi, mutta mitäpä siitä. Hieno kirja kestää aikaa.Puutarhaohjelmien sesonki on taas alkamassa. Suurin osa ihanaisesta Tanskalaisesta Maajussista meni ohi. :/ Ensi vuonna olen valppaana kuin kettu tammikuun alusta lähtien, sen verran kyrsii edelleen ne alkupään jaksojen menetykset. Onneksi on maailmassa muitakin puutarhaohjelmia! :) Yle julkaisi oman listansa tänään täällä, esimerkiksi englantilaisen pihasuunnittelun kuningas Alan Titchmarsh palaa ruutuun. Ja ruotsalainen hassu nainen, Pernilla, puutarhakeskiviikossa YLE femmalla .


4 kommenttia:

 1. Titchmarshin ohjelmat ovat aivan upeita. Katsoin aikaisemmat jaksot aina mieheni kanssa ja nauhoitimme myös ohjelmat. Hienoa, että saamme taas seurata uusia jaksoja ja mitä Alan nyt meille puutarhaihmisille tarjoaa ohjelmassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Siinä oli vielä joku teema, jossa Alan antaa parannusvinkkejä jo ennestään hienoihin pihoihin. Can't wait!

   Poista
 2. Mukava kun tulee telkkarista puutarhaohjelmia, mutta kuka niitä kesäkuussa enää ehtii katsoa. Ne pitäisi alkaa heti joulun jälkeen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä voisi tulla ympäri vuoden! ;) Ainakin Frankia...:)

   Poista