perjantai 5. huhtikuuta 2013

Pöhinää!

Tomaatit on koulittu omiin purkkeihinsa, samoin munakoisot ja osa basilikoista. Huomaan suhtautuvani aina vain kylmäpäisemmin itse kasvattamiini taimiin. Nyt lensi kompostiämpäriin surutta ylimääräiset, kituliaimmat taimet. Ensimmäisinä vuosina kylvin liikaa, koulin kaiken ja hukuin taimiin. Vuosi vuodelta otteet ovat muuttuneet ronskimmiksi ja nyt on taimia suunnilleen sen verran kun koppeihin mahtuukin. Muutama ylimääräinen on toki tuholaisten (kissat, lapset ja tarhuri itse) varalle.



Pikkulusikka on hyvä apu koulimisessa, sillä saa näppärästi kaivettua pikkutaimen ylös.



Muissa puutarhahommissa en ole vielä kauheasti itseäni vaivannut, meillä on niin paljon lunta, että vain omenapuiden leikkuuhommat ovat ajankohtaisia. Hiihtämään pääsee vielä hyvin! :) Mutta kun kaupasta löytyy mitä ihanimpia puutarhalehtiä ja niitä on itsekin aika hövelisti tullut tilattua, on päässä alkanut käydä ihana surina: kohta pääsee oikeasti kaivamaan ja istuttamaan, ja mitä kaikkea ideaa onkaan ajatuksiin kylväytynyt lehdistä ja kuvastoista! Olen kirjoittanut lapulle kasveja, joita uuteen, isoon kukkamaahan pitää ainakin hankkia: yllätyspakkomielle magnolia, pitkäaikainen haaveeni mustaselja, ängelmiä, pikkupunalatva Red Dwarf, syyskimikki Brunette, purppurasilkkiyrtti, köynnösruusu Perennial Blue ja kärhöjä! Ostoksille näiden ja muiden houkutusten perässä suuntaan ainakin sinne, tänne ja tonne! ;)


6 kommenttia:

  1. Komeat tomaatin alut, minulla vasta menossa siemenet multaan :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Tämä suunnitteluaika on kutkuttavaa - maailma avoin ja realiteetit eivät iske vastaan! ;)

      Poista
  3. Eilen olin Turun puutarhamessuilla, mutten ostanut kuin juurakoita ja siemeniä. Minulla ei ole kunnon kasvihuonetta, säilytys kaikelle ihanalle on haasteellista näin "talviaikana". Perennanvaihdot on mun ykkönen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohta pääsee onneksi kylvämään avomaalle. Ja pitämään perennavaihtoiltoja! :)

      Poista