tiistai 12. kesäkuuta 2012

Mansikkapaikka.


Kuten suurin osa hyvistä puutarhaideoista, tämäkin syntyi sattumalta ja ilman tarhurin omaa suunnittelua.

Vanhan kasvihuoneen edustan ahomansikkameri!Ensin niitä oli oven edessä muutama. En raskinut repiä pois, ja kolme vuotta myöhemmin tilanne on tämä!  

Tämä on yksi lempinäkymistäni pihassa, nuo erisorttiset kangasajuruohot ilahduttavat yhtä lailla. Kasvihuoneen oikealla nurkalla kasvaa myös siankärsämö, se on hauska lisä suunnittelemattomaan luonnonkasvikaistaleeseen kukkiessaan.Olen siirtänyt metsästä ja ojien reunoilta ihan tarkoituksella kotkansiipisaniaista, kieloja, vuokkoja, päivänkakkaraa, ojakellukkaa (kuvassa) ja pihlajia. Alakuvassa kukkii talon edellisen isännän metsästä tuoma pihlaja, se kasvaa hitaasti mutta varmasti leikkimökin nurkalla lasten ilona. Talousrakennusten kulmilla kasvavat koiranputket, ovat todella kauniita kukkiessaan. Revin ympäriltä suurimmat rikkaruohot pois, ja yksittäisinä puskina toimivat kivoina katseenkiinnittäjinä pihan reuna-alueilla.
 Tänään iskin viimeisetkin kurkut ja kurpitsat, krassit ja tuoksuherneet ulos lopullisille kasvupaikoilleen. Niistä sitten seuraavaksi. Hei! 

2 kommenttia:

  1. Jostain puikkelehtien tupsahdin tänne. Sinullapa on jalat maassa-blogi. Miten ihanasti kerrotkaan puutarhajuttujasi. Jään kyllä lukijaksi. Itse olen vielä ihan aloittelija näissä jutuissa.

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos! :) Varpaat on kyllä tukevasti savessa, ja hommia teen innokkaana harrastelijana. Joskus onnistuu, toisinaan sitten taas ei..:D :D

    VastaaPoista