sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Ja tarina jatkuu.


Eilen sateessa oli vielä jotain fiilistä. Tänään ei. Ottaa vain kupoliin sisällä käkkiminen.


Ilahdutin mieltäni kasvihuonekäynnillä. Tomaatti 'Sweet Olive' aukaisee kohta ensimmäisen kukkansa. Kunhan nuput tuosta aukeavat, pitää aloittaa pölytyshommat. Satoa saa varmemmin kun vähän täristelee tukilankoja, pörriäisiä kun ei koppiin usein vieraisille tule eikä tuuli siellä tuiverra. Tarkemmat tarhurit tekevät tämän aamupäivisin vanhalla sähköhammasharjalla, ei ihan niin nökönuukan liiton tyypit silloin kun muistavat ja käsipelillä. Pääasia, että muutaman kerran viikossa tärisee, jotta siitepöly varisee emin luotille. 
Ja sitten näihin varkaisiin. Tomaatti puskee loputtomalla innolla sivuversoja eli kansankielellä varkaita, ja valloittaa maailman jos sille antaa mahdollisuuden. Nuo sivuversotkin nimittäin alkavat tehdä kukkia ja sivuversoja ja ja...Jotta taimet ehtivät kasvupuuhiltaan tehdä myös satoa, napsitaan nämä varkaat runkotomaateilta pois, mitä pienempinä, sen helpompaa. Kasvijätteille kannattaa ottaa joku astia joka on helppo kipata tunkiolle, niitä ei suositella paiskottavaksi kasvualustaan. Pensas- ja amppelitomaateilta ei varkaita tarvitse poistaa.
Tässä vielä kuvina miten tulemista jatketaan tomaatin aloitettua kunnolla kasvunsa. Vasemmalla naru törröttää suoraan kattoa kohti ja taimi kasvaa mihin sattuu. Myös sivuversot kasvavat iloisesti. Oikealla narua on kiepautettu pari kierrosta taimen ympäri ja varkaat napattu pois. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti