torstai 20. maaliskuuta 2014

Paljastuksia Kanatarhasta!

Taas saa tomaatit väistyä muiden juttujen tieltä, oi voi...En normaalisti ole haasteisiin vastaillut, mutta nyt sain Karoliinalta tällaisen listan kysymyksiä ja ajattelin, että tämähän toimii esittelynä jota en varmaan ole ikinä tehnyt. Itselle se oma piha on niin tuttu paikka, että siitä löpisee itsestäänselvyytenä. Kiitos sinne pohjoiseen!  Tämä valaiskoon lisää sekä Kanatarhasta että sen kirjoittajasta! ;)


1. Kerro puutarhastasi, minkä kokoinen se on? Minkä ikäinen ja millä vyöhykkeellä?
Asumme maalla Satakunnassa, vyöhykkeellä 2. Piha on noin hehtaarin kokoinen, siitä hyötykasvikäytössä noin neljännes ja puolet perenna-yms puskaistuksia. Loppuosa nurmikkoa ja puita. Pihaa ympäröi oman tilan pellot. Olemme asuneet täällä yhdeksän vuotta. Pihan puut on istutettu jo edellisen sukupolven aikana, mutta kaikki perennamaat ja hyötytarha ovat minun touhujani. Maalaji on savinen, sitä kesytän sitkeästi.2. Kuinka kauan olet ollut puutarha-harrastaja ja miten innostus puutarhaan syttyi?
Kuten niin moneen muuhunkin kysymykseen vastaan tähänkin: mukulasta saakka! Maalaislapsuuteni peruja on myös mettäläisyys ja himo urheiluun.  Lapsena hääräsin pihassa ja metsässä ja poimin kukkakimppuja talvellakin. :D Aloin laitella kotipihan kukkamaita noin kymmenvuotiaana ja siitähän se hulluus on vaan pahentunut. En oikein osaa sanoa miten innostus syttyi, taitaa olla synnynnäistä kun olen ollut tällainen aina.

3. Minä vuonna aloitit bloggaamisen - ja mikä siinä on mielestäsi parasta?

Kanatarha on nyt aika tarkkaan kaksivuotias. Tykkään todella paljon kirjoittamisesta sekä kuvaamisesta ja näiden lisäksi on hienoa saada jakaa ajatuksia samanhenkisten kanssa. Tässä nämä kolme yhdistyvät sievästi samaan pakettiin.4. Mitkä ovat blogisi tärkeimpiä teemoja?

Kanatarha on ensisijaisesti puutarhablogi, jossa tähtivieraina koheltavat kanat, hevoset, kissat ja lapset. Metsä, luonto ja maatalous ovat luonteva osa elämää, joten niistäkin välillä höpisen.5. Kuinka monta lukijaa käy blogissasi kuukausittain?
Hiukan kaudesta riippuen 1000-2000 kävijää/kuukausi. Kasvukaudella enemmän, talvella vähemmän.

6. Miten blogisi nimi syntyi? 
Ou dear, niin miten? Hmm...mietin sekunnin, ja se oli ruudulla. :D Mieheni mielestä se oli ihan hauska nimi blogille, joten sillä sitten mentiin.

7. Mitä asioita kerrot blogissasi itsestäsi- mitä et?

Voisi ehkä helpoiten tiivistää siten, että kaikki mikä tapahtuu tuolla ulkona, kuuluu blogiinkin. Piha, eläimet, lasten kanssa puutarhassa touhuilu. Toisinaan on pakko mainita juoksu ja kahvakuulailu, ne ovat intohimo siinä kuin kuokkiminenkin. :) 
8. Laita linkki tai kuva ensimmäiseen postaukseesi.

Täältä löytyy avauspostaus, joka on päivätty 10.3.2012.9. Mikä on sinun mielestäsi paras tapa hankkia lukijoita- ja kuinka tärkeää on että muut lukevat blogiasi? Onko blogin tärkein tehtävä olla itselle puutarhapäiväkirja?
En ole missään vaiheessa tietoisesti hankkinut lukijoita, enkä tee niin nytkään. Kanatarhan tarkoitus oli päästä jutustelemaan omasta puutarhahulluudesta nettiavaruuteen siinä toivossa, että löytyisi samanhenkistä väkeä ympäri Suomen. Niin on käynytkin! Tyylini kirjoittaa vastaa sitä mitä olen livenäkin. Hullua höpötystä omista intohimoista (sanokaapa minulle sana kahvakuula! tai hyötyviljely! niin näette ja kuulette mitä tarkoitan! :D ), toivon, että se välittyy muillekin ja tekstejä jaksaa sen takia lukea. 


10. Mikä on suosituin blogi-kirjoituksesi?

Mistä sen saa selville? Varrotkaapa, tutkin tilastoja. Jaahas, tämä olikin helppoa! :) Se on Tee itte!-postaus, löytyy täältä.
11. Onko Blogissasi kaupallisia tai muita yhteistyökumppaneita?
Alusta asti on ollut yksi, uskollinen kumppani: Taimimoisio! Tunnen puutarhan omistajat ja kun Kanatarhaa perustin, kysyin Pekalta haluavatko he mainostaa muodikkaasti blogissa. Kyllähän he tahtoivat, ja vuosittain saan Porin reissulla muutaman taimen palkkioksi. :) Tuota taimistoa mainostaisin ilman korvaustakin, käykääpä katsomassa, niin ymmärrätte miksi! 

Maaliskuun alusta Kanatarha on ollut Kotipuutarha-lehden yhteistyöblogi. Tämä yhteistyö on yhtä mieluista kuin Taimimoisionkin kanssa, olen nimittäin toimituksen väen tietämättä fanittanut heidän lehteään 90-luvulta saakka! Toimittaja-Outi oli löytänyt blogin viime vuonna ja sen perusteella meillä käytiin tekemässä juttua pihasta. Loppuvuodesta tuli pyyntö alkaa blogiyhteistyöhön johon ilomielin suostuin. Rahallista palkkaa en saa, mutta esimerkiksi Kevätmessuille pääsen ilmaisilla lipuilla. ;) Blogin lukijat tulevat saamaan iloa yhteistyöstä arvontojen myötä.

Nämä kaksi ihanaista yhteistyökumppania tuovat minulle iloa ja inspiraatiota, mutta blogin sisällöstä päätän itsenäisesti, ja höpötän jatkossakin mitä sattuu mieleen tulemaan. ;)
12. Kuinka paljon aikaa viikossa käytät blogin tekemiseen? Muiden blogien lukemiseen?

Yhden tekstin naputteluun (joka on siis se määrä, johon tyypillisesti viikossa venyn), menee vartista puoleen tuntiin. Teksti syntyy nopsaan, kuvien kanssa voi mennä kauemmin. Notkun etenkin liikuntapuolen blogeissa välillä ihan liikaa, eli huomattavasti enemmän aikaa menee muiden kuin oman blogin kanssa...

13. Kerro paras/parhaat vinkkisi aloittelevalle bloggaajalle?

Ole oma ittes, pidä tyylisi, kuvaa kauniita kuvia ja anna palaa! Sen verran kielipoliisi olen, että oikeinkirjoitukseen yritän itse kiinnittää huomiota ja samaan kannustan muita. ;)

14. Halutessasi laita kuva itsestäsi tai puutarhastasi. 

Kuvitan jutun arkistojen aarteilla, kuvista toivottavasti välittyy0Kanatarhan tyylikin. Naama näkyy tuossa blogin oikeassa reunassa, ja hui hui hui, keväämmällä myös lehdessä!

3 kommenttia:

 1. Huikea postaus! Kiitos, tätä oli ilo lukea =)
  Ja upeita kuvia- kuten aina.
  Vaikka puutarha on ykkösjuttu on kiva oppia hiukan tuntemaan kirjoittajaa sen takana.
  Blogit erottuvat enemmän toisistaan kun saa kosketuksen sen kirjoittajaan. Kanatarha on todella hyvä ja ytimekäs blogin nimi. Minä pidän siitä!

  Huippua kun olet Kotipuutarhalehden bloggaaja =)
  Sillälailla puutarha-ihmiset löytävät tämän meidän vihreän ja kasvavan blogipuutarhamaailman.

  Iloista ja aurinkoista loppuviikkoa!
  Karolina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Käyn sitten kurkkimassa sinun vastauksesi, kun sen postauksen julkaiset. ;)

   Poista
 2. Voi miten mukava lukea tällaisia taustoja. Tuo puutarhahöperyys kun on meilläkin alkanut jo lapsuudessa. Maalaiselämä vissiin jättää jälkensä ;) Täällä on aina niin kauniita kuvia ja lokoisaa kerrontaa =)

  VastaaPoista