sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Oi ihana Panama!

Hälsningar från Vasa! Eli suameks: terveisii Vaasast! 

Perheloma hurviteltu! Lasten mielestä en osaa ottaa iloa irti kun en suostu uimaan kylmässä ilmassa hyytävässä meressä, mutta muuten olin vissiin ihan hauskaa seuraa. ;) Löysimme ihanan vuokramökin Sundomista, ja sieltä käsin visiteerattiin Vaasan keskustassa, Raippaluodon sillalla, jonka olen halunnut nähdä iät ajat, veneiltiin soutuveneellä, pyydystettiin (ja vapautettiin) haavilla pikkukaloja ja syötiin ihan kamalasti karkkia. Voi örvelö mikä olo. Hauskaa oli, ja ihana on huomata sekin, että miten paljon helpompaa reissaaminen on kun jälkikasvu vanhenee. Muistissa on vielä jännät niskakakkatilanteet tienpäällä ilman vettä tai pyyhkeitä kun vaippa pettää vauvankaukalossa...:D


Kotimatkalla bongasin tienvarsikyltistä taikasanat Frantsilan tila, ja sinnehän sitten kurvattiin tilan kahvilan näytepuutarhaa ihmettelemään! Yrtti-iiso


Siperian kissanminttuMutta sitten otsikkoon! Lapsena rakastin Janoschin kirjaa Oi ihana Panama! Kirjassa pikku karhu ja pikku tiikeri elävät rauhallista elämää, kunnes eräänä päivänä toinen kaveruksista löytää banaaneilta tuoksuvan laatikon. Banaanit tulevat Panamasta, tuumaa hän, ja niin alkaa Panaman etsintä. Ken ei tarinan loppua tunne, suosittelen lukemaan kirjan ja nauramaan opettavaiselle lopulle. Itsekin tykkään kovasti lähteä (lyhyille) reissulle, mutta ai miten tykkään omista nurkista! 

Muutamassa päivässä uusia kukkia oli avautunut, ja kaikki oli muutenkin ihanaa. Läksin sitten ruuan jälkeen kuvaamaan palstoja. 
Tämä tarina päättyy vähemmän onnellisesti kuin pikku karhun ja pikku tiikerin. Istahdin penkille tarkentamaan kurkkuyrttiin ja siinä kohdin hanurissa tuntui polte, istuin ilmeisesti ampiaisen päälle! Nauttikaa siis tuosta ylläolevasta, hiukan heilahtaneesta otoksesta. Sen edestä on kärsitty! ;) 

Peeässänä vielä kerron toisenkin kirjavinkin! Matkalla kuuntelimme Siri Kolun Me rosvolat-ääni cd:n Hannu-Pekka Björkmanin lukemana. Sairaan hyvin kirjoitettu, värikästä kieltä sisältämä uskomaton tarina. Koko perhe tykkäs! Suosittelen, to-del-la!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti