sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kaivuutyömaa on my mind

Kas kun sain idean! :)

Päämääränä on tehdä tästä meidän valtavasta ja avarasta pihasta sellainen puskittunut viidakko, ja johan taas nytkähtää homma eteenpäin kunhan maa sulaa. Englantilaisia maisemia lehdistä ja netistä selaillessani katselin kaihoten portteja ja mietin, että mihin saisin vielä toisen puuportin köynnöksineen. Eräänä päivänä suunnitelma kirkastui: istutan umpeen tuon nurmikon ja tien välisen kaistaleen.


Kaarran kukkamaata tuolta vasemmalta puolen pehmeästi, sitten tulee osan matkaa suoraa portin molemmin puolin ja oikeasta reunasta taas kaarretaan kiinni sen puolen kukkapenkkiin. Istutusalueeseen tulee ainakin ruusupensaita, jokin pikkupuu ja korkea pensas ja maantasoon sitten perennoja joita saa siirreltyä muista penkeistä ja toki tilaa jää kevään puutarhavillityksessä tehdyille löydöille, esimerkiksi täältä. ;) Porttiin kiipeämään kärhöjä tai humalaa. Mies ei vielä tiedä portista eikä puskista, asia valkenee hänelle sitten aikanaan. Olen yleensä suorittanut tällaiset suurkaivaukset työmatkojen aikana, nytkin on toukokuun alussa tiedossa hänelle reissu, jonka aikana lapioin ihanan yllätyksen valmiiksi. :D

Piti oikein piirrellä tuohon kuvaan suunnitelma, mutta en löytänyt Picasasta sellaista vapaapiirtojuttua. Milläs ohjelmilla te muut muokkailette kuvia?Tästä näkee ehkä hiukan selvemmin tuon umpeenistutettavan väylän. Siitä portista sitten kun astuu niin aukeaa edessä ja oikealla hyötymaat ja aitta. Olen niiiin innoissani! 

Pieni tauko puutarhatöistä teki taas kerran tehtävänsä. En tiedä miten teillä muilla intoa riittää, mutta ainakin minä olen lokakuun loppuun mennessä loppuun kuluttanut kaiken pihaintoni miinuksen puolelle. Joulun yli elän ihan muuta elämää kunnes taas tammikuun alkupuolella päässä naksahtaa...:)

Muutama juttu vielä bloggailusta loppuun: minua ärsyttää tuo hakusanapilven holtittomuus. Haittaako se teitä käyttäjiä vai onko parempi, että aihealueet on eritelty noinkin tarkasti? En  tajunnut blogia aloittaessa miten valtavan määrän tunnisteita keksin vuoden aikana...:D 
Ja sitten kun kehittämisideoissani oikein vauhtiin pääsen, niin rohkaistun kysymään myös aihetoiveita/kehitysehdotuksia. ;) Kommenttiboksi käytettävissänne as always, kiitos!8 kommenttia:

 1. Hakusanojen kanssa on vaikeaa keksiä se parhain tyyli. Yritä ajatella lähinnä itseäsi, mikä palvelee sinua parhaiten.

  Hyviä ideoita olet saanut. Kiva nähdä jossain vaiheessa se idea valmiina.

  VastaaPoista
 2. Hakusanapilveä saa hiukan nätimmäksi, kun poistaa sieltä nuo numerot. Itsellä se ainakin toimi.

  Mahtava idea sinulla. Pitäisikö istutuksiin lisätä myös jotain ikivihreää ja talventörröttäjää, jotta se olisi hyvän näköinen myös talvella? Nykyään noita havukasvejakin on tarjolla hauskan muotoisia ja värisiä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos molemmille! :) Ehkä vain koitan kestää tuota alati pitenevää listaa ja nappaan sieltä ne numerot pois. Havuja ei välttämättä tähän ryhmään tule, paikka on tuulinen ja paahteinen ja pahimpana ehkä tuo tie jota aurataan talvisin. Saattaa olla havujen turma kun lunta olisi piukassa päällä koko ajan. Mutta katsotaan miten se muotoutuu. Aina nämä päässä olevat suunnitelmat muuttuvat kun kaivuut alkavat...;)

  VastaaPoista
 4. Jaahas, sitä listaa saikin muokattua aika helposti lyhyemmäksi. Jes.

  VastaaPoista
 5. Näitä se puutarhalehtien ja netin selailu teettää, ihania suunnitelmia ensi kesäksi;)
  Mulla kyllä käy ihan samoin kun syksy tulee, muutan mielelläni sisälle ja käperryn sohvalle. Joulun jälkeen alkaa taas puutarhasta haaveilu pikkuhiljaa, nyt on jo kova vauhti päällä, suunnitelmista siis;)

  VastaaPoista
 6. Blogissani on sinulle tunnustus. http://vaaleanvihrea.blogspot.fi/

  VastaaPoista