maanantai 28. tammikuuta 2013

Viiden tähden hotelli


Katsokaa! Kanalassa tapahtui viikonlopun aikana uudistuksia, kun mieheni nikkaroi kainosta toiveestani parannuksia fasiliteetteihin. :)Pienemmän karsinan upea, uusi sisustus! Perunaloota munintaa varten vanhojen satulatelineiden päällä, rappuset sinne yläkertaan ja hieno koppi hautomista varten. Mieheni on niin Frank!

Tästä vasemmalla on iso, vanha heppakarsina, jossa ei ole muuta kuin purua, olkea ja heinää tongittavaksi ja kylvettäväksi. Kanat nukkuvat tässä pienemmällä puolella kuka missäkin tasolla, osa ihan katonrajassa olevalla loimiorrella.


Ruskea nelivuotias hybridirouva Ruusu munii kenkälaatikkoon.


Yksilöllinen koti munintaa ja poikasia varten. Lootassa on jo 10 munaa, koska tässä vasemmalla tonkiva kaunotar oli keksinyt pienen kolon sen verkkovirityksen katosta josta pääsi munimaan lisähommia hautovalle Mansikalle. Olisi pitänyt ottaa saamastani neuvosta vaarin: pesässä haudonnan alussa olevat munat kannattaa merkata kynällä, jotta sinne myöhemmin ilmestyvät munat voi napsia keittiökäyttöön. Ensi kerralla, ensi kerralla...Tuikeailmeinen Muru mököttää ylälaatikossa. Pääsy hautomoon on julmasti torpattu.


2 kommenttia:

  1. Kyllä kelpaa kanojen köllötellä uusissa pesissään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! :) Yritän nyt saada niitä ymmärtämään, että se yläloota on munimista, EI leikkimistä varten...:D Katsotaan kuinka käy.

      Poista