sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Yritys keskittyä asioihin, jotka sujuvat.Kiukuttaa niin, että tekisi mieli kieriskellä maassa huutamassa. Kevään avomaankylvökset ovat järjestään huonolla mallilla. Salaatit, porkkanat, muut juurekset, kesän kylvökukat. Kaikki. Jurottavat. Eivät idä. Ovat harvoja. Kaljuja. Kamalia. 

Syytän itseäni (väärä kylvöaika? laiska kastelu? joku muu virhe mutta mikä?) ja kylmää säätä ja tuulista tonttia. Uusintakylvöjä tein loppuviikolla, jospa niistä olisi jotain iloa. Siihen asti yritän nähdä hyvää siinä, mikä on mennyt hyvin. Ei kai pirun röntit kiljumallakaan kasva..?
Uudemmassa kasvihuoneessa tomaatit kukkivat runsaasti ja raakileita näkyy siellä täällä. Tätä 'Tomatoberryä' odotan kypsäksi vesi kielellä. Hedelmä on kiinteä, sopivan hapokas ja vaan niiiiiin herkullinen. Maistuu sellaisenaan ja vaikkapa uunissa kuivattuna. Valkosipulit rehottavat, kuten myös vesiheinä siellä juurella. :) Näitä on tämä iso penkki ja sitten pari pienempää, saadaan jo myyntiin asti syksyllä. Ja ruokiin makua tuomaan jo nyt. :p
Siiklissä on minipienet mukulat, Rattea en ole vielä kurkannut. Molemmat kasvavat tässä talon lämpimässä päädyssä hyvin. Toisen kasvihuoneen takana on isompi pottumaa, joka ei kestä kameraa ennen multaus- ja kitkemisurakkaa. Siellä ovat paljon pienempiä vielä. Yrtit kasvavat myös mukavasti.
Aitan takana, eteläseinällä rehottaa karhunvattu. Nämä on herkkua! Pitäisi hankkia pari taimea lisää.
Mansikassa raakileita, vattuja on kurittanut ankarat tuulet. Olisikohan ne pitänyt sittenkin latvoa, sitä mietin nyt jälkiviisaana.
Yrttejä olen napsinut kuivumaan. Huippuhyvän pizzaseoksen saa kreikanmeiramista ja timjamista, tässä kalan kaveriksi talven varalle kerättyä tilliä.

Suunta tästä on oltava vain parempaan. Joo!


6 kommenttia:

 1. Aina vaan ei kaikki onnistu, mutta kyllähän sulla on jo monet kasvit hirmu hyvällä mallilla. salaattiakin ehtii vielä saada uusinta kylvöistä :)
  Itse kun nyt ekaa kesää kasvattelen pienimuotoisesti omalla pihalla kasveja, niin odotukset onnistumisesta ei ole suuret :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos pizzaseos -vinkistä. Olenkin ollut ihmeissäni mitä teen kaikelle kreikanmeiramille, mutta tässä taitaa olla vastaus.

  VastaaPoista
 3. Hyvältähän kaikki näyttää. Ei auta tarhurin manaaminen jos ilmat ei suosi, täälläkin Juhannusaattoyönä +2,5 astetta, onneksi sentään plussaa.
  Tomatoberry kuulostaa herkulliselta, ettei se vaan olisi jonkun antama kuvaus itse tarhurista, paitti ehkä toi uunijuttu :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikki ihanaiset! :) Kamera on siitä hauska kapine, että sillä saa rajattua pahimmat katastrofit linssin ulkopuolelle. :D Tulee parempi vaikutelma.

  Kaisa: Toivottavasti pienimuotoiset viljelykset tuottavat hyvän sadon! :)

  Keittäjä: Luin joskus jostain, että se kreikanmeirami on juuri se meirami, mitä pizzaseoksissa käytetään. Siitäpä sitten villiinnyin. :)

  Ja anonyymi ystäväni: hih hii ja hah haa. :D :D

  VastaaPoista
 5. Hienoltahan teillä näyttää. Tosiaan on aina jotakin puutarhurin pään vaivaa :) Jos ei ole kuivaa, on liian märkää tai jotain... Meilläkin on kummallisia kasvu-ja itämisongelmia. Turha niistä vissiin on itseään syytellä. Tilliä meillä ei voi vielä kertätä, kun oltiin niin myöhässä kylvöissä, mutta pizzaseosta voisin tehdä minäkin.

  VastaaPoista
 6. Sanna: totta. Mulla on päiviä, jolloin kaikki on hyvää ja kaunista ja sitten seuraavana rikkaruohot hyppii silmille. Liittynee enemmän naiseuteen kuin itse puutarhaan..:D :D

  VastaaPoista