lauantai 25. toukokuuta 2013

Kylvöjä ja vaihtareita

Tapahtumarikas viikko puutarhan puolella. Marttojen kanssa vaihdeltiin taas taimia ja kotiin lähti vaihtareina kullero, rönsytiarellaa, toistaiseksi tunnistamaton nauhus ja jokin kevätkukkija. :) Uusiin koteihin meiltä pääsi after eight-minttua, oreganoa, kallionauhusta ja tähtiputken siementaimia. Kesken kiivaimman taimivaihdon tajusimme, että osalla on lehtokotiloita riesanaan, ja alettiin suorittaa uusjakoa saastuneiden ja vielä moisten niljakkeiden ulottumattomissa olevien kesken. Muistakaahan muutkin taimitoreja pitävät, että tuholaiset vaanivat munien muodossa taimipaakuissa.

Kovasti olen koittanut kylvää palstoille ja vielä esikasvatukseenkin sortteja.  Viikko sitten kylvetyt pavut hojottavat kauheaa pituutta lokerikossaan, mietin nyt ottaako riski ja laittaa ne maahan vai antaa niiden kasvaa ja kasvaa ja kasvaa...Ehkä laitan osan maahan ja pelaan harsojen kanssa jos pakkasta sattuu tulemaan. Tomaatit ovat virkistyneet kasvihuoneen hevosenlantamultaseoksessa, pidän öisin patteria päällä ettei tule lapsille vilu.



Kun päässä surisee liian monta asiaa, auttaa kierros kameran kanssa. 
Räps räps, halpaa terapiaa. 
:D














Tänään kylvetään lasten palstat. Keräsin epämääräisen kasan kaikenlaisia jämäsiemenpusseja, saapa nähdä mitä herrasväki tänä vuonna viljelee. :)


maanantai 20. toukokuuta 2013

Omaa tuotantoa

Yritän taas ruokakuvauksen vaikeaa lajia.




Ei kyrsi rikkaruohot ja loputon työlista tässä vapaaehtoisessa puuhamaassa enää ollenkaan. 

Ekan kerran tänä vuonna koko annos omasta maasta. Ja kanalasta tietty. :) Parsaa, kirpeitä salaatteja, basilikaa ja munakasta. Nyt kaffekuppi peräruuaksi ja takaisin pihalle.

Tässä männäviikolla ulos istutettua ja kylvettyä:
- palsternakkaa
- mustajuurta
- porkkanaa
- paljon, paljon salaatteja
- Timo-perunaa
- Siikliä
- cosmos-kukkia
- pioniunikkoja
- koreatörmäkukkaa
- puna- ja keltasipulia
- tsinniaa (kokeilen tuuriani ulkokylvön suhteen)
- paljon perennoja
...ja sit ehkä jotain mitä en juuri nyt muista...

:)


sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Lepoa ja rauhaa

Keväällä on useimmiten kivaa. 




Joskus, harvoin, toisinaan taas pysähdyn ja katson Lissu-setää. 
Vois sen elämän ottaa näinkin...




Sen sijaan se on tätä yhtä lajia.

:D

Muistakaas nyt vielä tänään Taimimoision nettishoppailut ja kaupanpäälliset. ;) Oma tilaukseni tuli nopeasti Matkahuoltoon ja terhakat taimet ovat nyt uudessa kukkamaassa, jonka kyllä kuvaan ja esittelen kunhan aikaiseksi saan...

Iloista sunnuntaita kaikille!

maanantai 13. toukokuuta 2013

Ostoksille!

Olette varmasti huomanneet tuolla sivupalkissa keikkuvan Taimimoision mainoksen? Kyseessä on porilainen (ei anneta tämän pikkuseikan vaivata! ;)) perheyritys, jota pitävät ihanaiset Marja ja Pekka, puutarha-alalle sydämellään omistautuneet superammattilaiset. 

Taimiston tuotanossa on lähes 600 perennalajia- tai lajiketta, uskomaton valikoima kärhöjä ja pioneita sekä chilejä hirmuinen lista.  Myymälän yhteydessä on upea puutarha joka on suosittu puutarhamatkakohde.

Kuvan lähde Taimimoisio

Taimimoision väki haluaa tarjota Kanatarhan kävijöille pienen edun nettipuotiinsa

Kirjoittamalla tilauksen lisätietoihin salasanan "kanatarhan tilaaja" saa yli 50 euron tilaukseen kaupanpäällislahjuksena purppurasydän ’Burning Heart’ sin. Etu on voimassa sunnuntaihin 19.5.2013 keskiyöhön asti.

Hyviä ostoksia ja ihanaista puutarhaviikon alkua kaikille multasormille! :)

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Nurkat kuntoon

Aurinkoista äitienpäivän ehtoota! 

Olen juhlinut kukkapenkkityömaalla, siitä sitten myöhemmin kunhan saan istutettavaa uuteen maahan. Nyt vilautan jo valmiin älynväläyksen, aitan takana olevan hyötyalueen muodonmuutoksen.




Alkutilanne oli tämä: hajanaisia istutuslaatikoita, rikkaruohoja, myyrän kaivamia koloja...Uiks.


Muutaman tunnin möyrimisen ja visioinnin (Ideoin muuten aina parhaiten lapio tms työkalu kädessä, hommia tehdessä. Semmoinen pää, että tarvitsee käsille tekemistä, että toimii. :D) jälkeen alue siistiytyi tähän malliin.


Ja lopullisessa asussaan tässä. 
Kaivelin tähän ihan eteen kaksi syreenipuskaa vanhan syreenipensaikon laidalta, ja tuo risuaita jatkuu nyt isotuomipihlaja-aidanteena. Se oli sen verran kenkkuli siirrettävä puskas kun sitä metsänreunasta kaivelin, että voi mennä aidanne uusiksi ostotaimilla. Juuria ei saanut mukaan nimeksikään. Kastelen ja odotan.

Pataan tulee joku köynnös ja laventeliruukun kaveriksi rosmariinia. Näissä oikean reunan laatikoissa on pensasruusuja. Kesähelteellä tämä nurkkaus tuoksuu huumaavasti yrteiltä ja ruusuilta, näin toivon.

Ps. Etsi kuvasta mököttävä pikkumuija. ;)
Pps. Piakkoin luvassa etuja ostoksille!


tiistai 7. toukokuuta 2013

Ja voittaja on....

...nimimerkki Laura! Onnea! :)

Jos haluat lehden viikonlopuksi, niin laita yhteystietosi huomiseen aamupäivään mennessä, postitan lehden kylillä käydessä. Sähköpostiosoite löytyy sivupalkista.


Kommentit numeroitu ja laitettu muumihattuun.


Arvonta suoritettu lapsityövoimin.

Olen viimepäivinä onnitellut itseäni moneen kertaan tallinpitämisen ihanuudesta. Voi p ja v miten paljon sontaa, vanhaa rehua ja vemputtavia aitoja nurkissa on. Siinä se aika kuluu mukavasti, kakkakasoilla ja rautakangen jatkeena. 
Ehkä huomenna jo takaisin puutarhan puolelle, näin unelmoin. :)



Vielä ehtii

Tänään on suuri arvontapäivä! 

Huonon muistin ja yhteensattumien vuoksi lapset valjastetaan onnettariksi vasta alkuillasta, joten on melkein koko päivä aikaa jättää kuponkeja vetämään! ;) Arvontapostaus on tässä heti seuraavana, jättäkää merkkiä itsestänne sen kommenttiboksiin.

Palaan ehtoolla julkistamaan onnellista voittajaa. Aurinkoista, ihanaista päivää!

perjantai 3. toukokuuta 2013

Onnea arvontaan!

Sohlasin hiukan Gardens Illustratedin jatkotilauksen kanssa, ja sain kaksi toukokuun lehteä. Hetken asiaa harmiteltuani ilahduin! 

Tästähän saadaan keväinen arvonta pystyyn!




Koska äitienpäivä on käsillä, voi tämän hyödyntää joko lahjana itselleen tai omalle mutsille. :) 

Jätä arpalippusi kommenttiboksiin tiistaihin 7.5. klo 12.00 mennessä. 
Laitan lehden sitten postiin samana päivänä niin ehtii lukemiset perille ennen viikonloppua. Anonyymit arpojat muistakaa laittaa joku nimimerkki viestiin jotta teidät sadat onneaan koittavat erottaa toisistaan! ;)